Benvinguts al meu blog

Treballarem aquest curs d' una manera diferent...

miércoles, 28 de septiembre de 2011

La Pèrdua de Cuba (1898)

Escolta l' havanera del meu avi i contesta:
  1. Quines coses històriques ens està explicant?
  2. Conèixes algun poble on encara es cantin ?

35 comentarios:

Elias Cuesta 2Y dijo...

1) Aquesta havanera ens està explicant la marxa dels vaixells que sortien dels ports de Catalunya cap a la Guerra de Cuba. Durant el trajecte la cançó fa referència al patriotisme català.
Durant la lluita a les antilles, "l'avi" explica la mort dels catalans en una Guerra que ells no volien. Dónen la culpa als Americans per ajudar a Cuba en aquesta Guerra.

2) Sí, el 4 de juliol da cada any a Calella de palafurgell, Calella és una població del baixempordanès de la província de Girona de cultura d'havaneres amb el seu grup representant Port-bo.

Guillermo Toledano 2Y dijo...

1) Explica que molts mariners catalans, que en general estaven en contra de participar en la guerra de Cuba, van morir en aquesta lluita per culpa sobretot de la intervenció dels Estats Units.

2) No.

Siscu Gonzalez 2y dijo...

1. En aquesta havanera el que ens explica es que uns quants mariners s'en van a Cuba, a lluitar , ja que era la guerra de Cuba.
Durant la guerra van morir tots al mar de les Antilles, entre ells el avi.
I després de la mort de tots els mariners diuen que la culpa la tenen els Americans.

2.Calella de Palafurgell

José Martín Nogueira 2Y dijo...

1. Explica que molts catalans van morir a la Guerra de Cuba i la majoria d'ells s'oposaba a aquesta guerra.

2. Tremp, capital de la comarca del Pallars Jussà.

Zamir Salazar 2Y dijo...

1.Explica la mort de molts catalans a una guerra amb la que ells no estaven d'acord.

2.No

Michelle Balseca 2ºy dijo...

1:L'Havanera explica la guerra de Espanya contra Cuba.
Els catalans mai van estar d'acord amb aquesta guerra.
Molta gent va morir al mar de les Antilles en el vaixell de guerra o al peu del canyó i van perdre perquè van entra a la guerra els Estats Units.
2:En l'actualitat es continuen cantant les Havaneres en la Costa Brava i són molt populars en Calella de Palafrugell on la Cantada d'Havaneres es celebra anualment.

Diana Vera dijo...

1:L'Havanera ens explica la guerra de Cuba, on van anar molts mariners de Catalunya que no van estar d'acord amb aquesta guerra i van morir mentre lluitaven.Aquesta guerra la van perdre per culpa de la intervenció dels Estats Units.
2:si: Calella de Palafrugell

Miguel García 2Y dijo...

1. L'havanera parla sobre la guerra de Cuba, la guerra d'ultramar, cap a on vaixells catalans i d'arreu d'Espanya, com el Català, salpaven plens d'homes que, a causa de la "perfídia", l'ofensiva americana contra els vaixells espanyols, morien "a peu del canó".
2.No.

Stephany Malca Valdivieso 2Y dijo...

1. Explica com molts catalan surtien en vaixells cap a la Guerra de Cuba per a lluitar, i que per la intervenció del Estats Units van morir.

2. No

Jaime Huto 2Y dijo...

1.L'havanera ens explica la mort de molts catalans a la Guerra de Cuba, on molts s'oposaben. Van perdre la guerra, perque els Estats Units va intervenir.
2.No

Hadjar Soltani 2 batx y dijo...

1. L'havanera ens explica la situació dels catalans que anavan a la guerra de Cuba para lluitar, i que la majoria d'ells es van morir allá.Al final van perdre la guerra per culpa dels Americans.
2-no

Roy Salazar Portilla dijo...

1.

Explica com va viure el seu avi la guerra de Cuba fins a la seva mort.

Diu que el seu avi era uns del mariners catalans nascut a Calella, que va lluitar a la guerra de Cuba i va morir per culpa de els EEUU.

2.

Sí,a Calafell.

Claudia Delgadillo dijo...

1. La canço de "El meu avi va anar a cuba" ens explica de con anaven en vaixells els catalans a la guerra de cuba, i que pero culpa d`un atac dels EEUU moren tots els tripulans.
2. si, Calella de Palafrugell

Ana Belmonte dijo...

1- Explica que molts catalans, incloent el seu avi, van anar a la Guerra de Cuba encara que no volien, i van morir, ja que van perdre la guerra per culpa del americans.


2- Sí, a l'Escala.

Adriana Cruz dijo...

1)les coses històriques que aquesta explica el vídeo és sobre els militars que es van a enfrontar a la guerra de cuba, però quan cada un dels vaixells que van arribar a aquest país seran liquidats i els militars o tripulants quedaran morts.
2)Si, Calella de Palafurgell,i la Costa Brava.

Paola Cabezas dijo...

<1./> Aquesta cançó ens parla d'un fet històric clarament pronunciat, que és: la guerra de les antilles a Cuba. On també es pot veure que els catalans no volien anar aquesta guerra, perquè no hi tornava quasi ningú perquè morien a la mar.
<2./> Alguns llocs on es canten havaneres són a CAlella, Palafrugells, i e, Baix emporda

Oscar Peral 2ºZ dijo...

1- En aquesta havanera parla sobre que el seu avi, com molts catalans, varen anar a lluitar a Cuba, sabent-hi que moririen. Van morir gairebé quasi tots els catalans que varen anar inclouent-hi el seu avi.

2- Calella, Malgrat de mar, L'escal
a y palafrugell. Y fora de Catalunya: Torrevieja, Huelva, Cádiz.

Jessica Moreno Díaz dijo...

1. La cançó parla de la pèrdua de la colonia de Cuba. Fa refèrencia al seu avi. Relata l'historia de quan va marxar i de com les persones que anaven ja no tornaven perquè morien. El vaixell surtia del port de Calafell. Anaven a la guerra per lluitar contra els EUA.

2. Les havaneres encara es canten als pobles costaners, com a Calella, Palfrugells....

Héctor Sánchez 2º Z dijo...

1- Aquesta havanera explica, des de un punt de vista nacionalista, com moltíssims catalans varen tindre que anar a lluitar a la guerra de Cuba, en contra de la seva voluntat, ja que molts estaven a favor de que Cuba s'independitzes de Espanya. La majoria d'aquests mariners catalans, mai van tornar. La cançó també esmenta que la culpa d'aquesta guerra va ser dels americans, ja que varen ser ells qui van dir que espanya va enfonsar un dels seus vaixells.


2- Calella de Palafrugell, l'Escala o Malgrat de Mar.

Salwa Ait dijo...

1- Aquesta canço El meu avi va anar a cuba ens explica com el seu avi va anar a la guerra tambe ens especifica que anaven en vaixell pero sempre cantan per catalunya, aquest vaixell sortia de Calafell

2- Si, encara es canten per exemple a Calella de Palafrugell.

Sergio Gómez Serrano 2-Z dijo...

1-La cançó parla de quan el seu avi va anar a cuba i va morir a la guerra amb altres homes. També en diu que tot aquell que hi anava ya no y tornava, era com si l'oceà s'els traguès.

2-Calella, calafell...

Sidra Bari 2-Z dijo...

1. En aquesta video ens parla la història pèrdua de la colonia de Cuba,i morts del molts catalans en la guerra de Cuba , per la intervenció de EEUU.

2.Si en la Calella de Palafrugell.

Lorena RIibera 2-z dijo...

1- La cançó parla de quan el seu avi es va anar a cuba per lluitar amb els EEUU. Ens explica com tots els vaixells que van a la guerra ja no hi tornen i encara que els que hi anaben saben que pot ser no hi tornaran fan festa i canten.

2-Encara podem escoltar havaneres en els pobles de la costa com per exemple calella de palafruge.

Ana Polonio dijo...

1. Aquesta cançó fa referència a la Guerra de Cuba de 1898. Parla sobre el seu avi que va embarcar en un dels vaixells que anaven a la guerra. Explica com els mariners anaven entusiasmats a lluitar a favor de la seva pàtria contra els americans, però en comptes d'això es van trobar amb la mort i cap d'ells no van tornar, inclòs el seu avi.

2.Si, les havaneres es canten encara: País Basc, Galícia, Cantàbria, Astúries, Castella, País Valencià, Andalusia, Illes Canaries.

Berenice Palmero 2º Z dijo...

1.
Aquesta havanera parla sobre la guerra de Cuba.
Mostra com els catalans (i esmenta al seu avi, i als mariners) varen anar cap a la guerra.
Ells cap a l'anada canten '' Visca catalunya i visca el català'' com assenyalant de que es senten
orgullosos de ser qui son.
Després ens fan referència de com les persones que anaven ja no tornaven perque morien,
i ens mostra en la canço que la culpa de que molts no tornessin la van tenir els americans.

2.
Calella, Malgrat de mar, Palafrugells

Milagros Ortega 2ºZ dijo...

1.-la cançó, ens parla sobre la marxa de nombrosos mariners catalans que buscaven la manera de guanyar-se la vida, anaven y tornaven plens de diverses cosses que podien vendre a Espanya
2.- Calella de Palafrugell

Jalmar Banchón 2Y dijo...

1-La havannera ens parla de la sortida de molts catalans cap a la guerra de Cuba, on van morir estant oposats d'aquesta guerra. La van perdre per la intervercio dels americans.

2-Calella de Palafugell

Alba Marín 2nZ dijo...

1. Aquesta havanera ens parla sobre la guerra de Cuba des del punt de vista dels catalans (representats especialment per l'avi), que van haver d'anar-hi a contracor, havent-se de separar de les seves families i que els duia a una mort gairebé segura. Se'n destaca els nacionalisme català dels mariners i com els qui anaven ja no tornaven degut, en gran part, a la intervenció dels EEUU a la guerra.

2. Les havaneres se solen cantar encara avui dia a pobles de la Costa brava com Calella de Palafrugell o l'Escala.

Andrea Guerra 2btx Z dijo...

1. Aquesta cançó parla sobre la Guerra de Cuba on al final diu que guanyen els americans. Tambè ens explixa que els que marxen en el "Català" no hi tornen mai més.

2. Calella,Palafrugell.

Anónimo dijo...

1- La cançó parla del punt de vista del catalans que van anar a cuba per lluitar amb els EEUU. Ens diu com tots els vaixells plens de gent que van a la guerra ja no hi tornen i donen la culpa als American per ajudar a Cuba.

2-Encara podem escoltar havaneres en calella de palafruge.


Angel Sanches 2Z

Paola Solsona dijo...

1. La cançó tracta del conflicte entre Espanya i Cuba.
Els cubans com volien la independència van entrar en guerra contra el país que els dominava amb el suport dels EEUU, la conseqüència va ser que molts militars catalans i espanyols van perdre la vida i en aquest cas a bord "del català".

2. Les havaneres son cançons típiques a la Costa Brava, especialment a Calella de Palafrugell. Fins i tot,un dia a l'any es celebra una festa dedicada a aquesta cançó.

Dikra Ziouan 2ºZ dijo...

1'- Aquesta havanera ens explica l'historia de la guerra de cuba desde el punt de vista del catalans. De com els avis, pares, germans abandonaven les costes catalanes en direcció capa Cuba. I com els catalans anaven pero sense tornada.

2'- Avui dia continuen cantant les havaneres al pobles de la C.Brava com per exemple Calella o Palafurgell.

Capurrooooooo dijo...

1; Havanera explica la guerra de Espanya contra Cuba. Els catalans mai van estar d'acord amb aquesta guerra. Molta gent va morir al mar de les Antilles en el vaixell de guerra.
2; Calella.

Samra Bari 2z dijo...

Aquesta havanera ens parla sobre la guerra de Cuba on van anar molts mariners catalans, que en general no s’estaven d'acord amb aquesta guerra. Les persones que anaven en la guerra molts d’ells ja no tornaven mai més perque morien, inclòs el seu avi. Alfinal els espanyols perden la guerra i EEUU guanya.

Encara podem escoltar havaneres en Calella, Palafrugells…

Kevin Vilchez, 2Y dijo...

1-Aquesta havanera ens parla sobre la Guerra de la Independencia Cubana, concretament en el punt de vista de Catalunya, fent referencia als militars catalans que van anar a lluitar i que mai mes van retornar. La cançó també destacar el fort sentiment patriotit catala dels militars d'Ultramar mentre anaven cap a Cuba.
2-Si, avui dia encara es poden escoltar aquestes Havaneres a Calella de Palafurgell